Oblaci putuju u Italiju

psihedelić rokenrol

30.01.2021.

Post-Tur der frans

Golf me ubio u lijevo koljeno!

29.01.2021.

Tur der frans

Sutra se turiramo do Sarajeva i Travnika. U Travniku ćevapi, u Sarajevu opet neka klopa vjerovatno. Ne dajem autograme, izvinjavam se!

27.01.2021.

Allah se uvalih! [2]

Kupim neku San Marco tortu, Kinder Bueno. Čestita mi rođendan uz post scriptum da joj ostavim parče torte. Naravno da hoću! Do 16h nema torte!

26.01.2021.

Ruf an jedan dva dva

Dalek je put iz Njemačke naše da mi neki kreten sa nekom tamo lijevom Kia-om parkira ispred garaže i da ja ne mogu sa lakoćom unić u nju sa svojim VW Tiguanom! Ne interesuje me kako to ide kod njih ovdje, ja sam tamo fuge meister i zna se, čim ti nešto smeta ruf an polizei. Nisam uopšte htio da sviram, lakše mi bilo okrenut policiju i sačekat pola sata, nego da rješavam problem ko čovjek. Ne interesuje me ni ima li taj lik da plati kaznu, ali sve mi se čini, kako me je gledao da bi mogo kupit i mene i garažu!

22.01.2021.

Bankari petkom

Zvoni mi jutros telefon, nepoznat broj. Javljam se; “Dobro jutro A*, kako si, šta ima kod tebe?”. Odgovoram kako ima posla, ali da ne znam ko je, izvinjavajući se. Završio sam što je trebalo mailom, ali par sati poslije knjigovođa me pritišće da mu fali izvod, zovem već memorisan broj, ne javlja se/zauzet. Zovnem malo kasnije, “pozdrav, da te pitam jesi li dobio...poslao ti je...”, kad me upita “Izvini ko je?” Već mi smiješno... “A* je, jutros smo pričali, treba mi izvod”. “De mi traži izvod na mail”, “Ok, važi”. Dobivam mail sa izvodom uz pogrešno slovo mog imena, a nisu blizu ta slova na tastaturi... Pričao sam sa dotičnim prošle godine x puta, znam ime i prezime, ali eto nisam zapisao broj, a on se resetuje svakih pola sata izgleda...

18.01.2021.

O tramvajseksualcima

Ulazim u poštu, gužva se uhvatila, skorila. Na šalteru Zuhra i svi u njenom redu, a kako i ne bi kad je drugi šalter ne radi.
Stanem u red i posma-tram-, tražim goozle da ubijem malo vrijeme i odmorim oči od već sedmosatnog -buljenja- u sve vrste ekrana.
Ulazi dječko, čelzi čizmice izvrnuta koža, više izvrnuta, nego koža, u skinny fit farmerkama, više fit, nego skinny, a članci mu nadošli ko domaći hljebići sa puno germe. Oni što ko malo ćuhnu na Bavariju (pokrajinu).
Hajde što ružno izgleda i izgleda totalno pederski, nego da li je tim metroseksualcima zima po člancima?

15.01.2021.

Hećim Marten

Martinke su za mazohiste.

13.01.2021.

Pomaže Bog, pope!

Ustao sam jutros pijan. Nisam sreo komšiju Rocca Siffredija da mi još pijaniji priča o tome kako brat na brata udara. Barem je to pričao onomad. Srknuo sam kafu, poplaćao neke račune i uzeo tablice pod mišku da ih vratim u nutrine ministarstva. Buco me povuko sa svojom gromovom nemani. Uzvikivali smo “Sretna Nova Godina!”. Čudi me da nismo izašli na nekom portalu, uz prigodan naslov “Skandirali Sretna Nova Godina!” (VIDEO). Bila je sretna i snježna.
- Prava - nova godina, po propisima!

Smrzo sam se ko Cappy ispred MUP-a. Čekala još jedna djevojka da vrati tablice, ali nije dočekala.

Vozio sam danas dizela. Prvi put poslije nepunih 9 godina. Bio je to pravi dizel ovog podneblja, star (nepunih) 11 godina. Kod nas se za auto staro desetak godina kaže “mlado!”

Nisam zadivljen. Drhti, trhti, ko gasio bi se u drugoj, jer hoće taj obrtni momenat. A u teoriji je “pustiš kvačilo i auto kreće”.

Sjeo poslije u svoju l’Emuzinu, ko gospodin, ne drhti, nego prede! Jest da sam malo šlajdrao na samom vrhuncu, ali je pravi vrhunac bio kad sam se složio po asfaltu...

03.01.2021.

🥰☺️Nema nama smrti bez... smrti.

Oblaci putuju u Italiju
<< 01/2021 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31